INNOLUX Bright ORIGO

399,00

Design lichttherapie

INNOLUX Bright ORIGO 2X55W met dimmer

Catégorie : Étiquettes : , , , ,

Description

Innolux Origo daglichttherapie lamp

Innolux / Innosol Origo is één van de eerste design daglichtlampen ontworpen door de gerenommeerde Finse ontwerper Eero Aarnio. Het speelse, maar functionele ontwerp met zijn organische en ronde vormen is typerend voor zijn werk. Gemaakt van flexibel en duurzaam kunststof geeft de Origo lamp een effectief, maar diffuus licht. Met het handvat als integraal onderdeel van de vorm van de lamp is deze eenvoudig te verplaatsen naar de plek waar op dat moment het licht gewenst is. Dankzij de dimmer kan de Origo lamp ook gebruikt worden als sfeervolle interieurverlichting met zacht diffuus licht.

LICHTTHERAPIE
De Origo is een daglicht- en designlamp in één. Voor therapeutisch gebruik biedt de lamp een vitaliserend licht van 10.000 lux. Onderzoek toont aan dat daglichtherapie bijdraagt aan een vitaal en energiek leven en een gezonde nachtrust.

Licht en warmte zijn basisvoorwaarden van het leven en voorzien ons van noodzakelijke energie en vitaliteit. Het is een bekend gegeven dat in de donkere najaarsdagen mensen zich minder energiek voelen. Een tekort aan daglicht kan echter diverse klachten veroorzaken, zoals vermoeidheid, somberheid, maar bijvoorbeeld ook een verstoord slaap/waakritme. Sommige mensen kunnen zelfs depressief worden van te weinig daglicht. Dit fenomeen wordt ook wel winterdepressie genoemd. Lichttherapie kan helpen.

Lichttherapie is een prettige en veilige behandelmethode. Alles wat u nodig heeft, is een lichttherapie lamp van Innolux / Innosol dat het gebrek aan natuurlijk daglicht effectief compenseert. De geadviseerde dagelijkse duur van een sessie is ongeveer 0.5-2 uur. De sessies zijn het meest effectief in de ochtend. Vooral wanneer het doel is om slaapproblemen te verhelpen. Afhankelijk van het type lamp, varieert de geadviseerde afstand tussen uw gezicht en de lamp tussen de 40 en de 140 centimeter. Hoe dichter u bij de lamp zit, hoe effectiever en korter een sessie wordt. U hoeft niet recht in de lichtbron te kijken, maar moet de lamp binnen uw blikveld houden tijdens een sessie. Het is dus goed mogelijk om tegelijkertijd te lezen, te ontbijten, te werken of gewoon televisie te kijken.

Het heldere licht van de lichttherapielampen gaat eerste via het netvlies in de ogen, langs de optische zenuwen verder naar het lichtgevoelige gebied in de hersenen (suprachiasmatische kern) dat een belangrijke rol speelt in het regelen van de biologische klok. Als de ogen worden blootgesteld aan licht dan wordt onder andere de natuurlijk productie van het slaaphormoon melatonine in ons lichaam afgeremd. Afhankelijk van de kracht van de lichtbron (gemeten in lux) maakt het lichaam meer of minder melatonine aan. Zo is de verlichtingssterkte buiten op een gemiddelde dag 10.000 lux, terwijl deze binnen in veel gebouwen maar 50 lux kan zijn.

Innolux Origo Medium daglichttherapielamp
Design: Eero Aarnio
Afmetingen: H:80, Ø:24cm
Lichtbron: 2x 55Watt, 10.000Lux bij 33cm

+32 478 62 16 15

Service client

4802 Heusy
Belgique

Nous contacter

Une question, une requête ? Get in touch !

Luminessence