LOKKI 700, hanglamp

319,00

Hanglamp (1960)

Catégorie : Étiquettes : , , , ,

Description

Beschrijving

Lokki 700 Hanglamp Design Yki Nummi door Innolux

Lokki 700 Hanglamp is ontworpen in 1960 door Yki Nummi en wordt geproduceerd door Innolux. Deze elegante hanglamp is de pionier onder de lampen gemaakt van acryl. Het is misschien wel de bekendste Finse designklassieker. De naam Lokki is het Finse woord voor zeemeeuw, dat zie je ook terug in de lamp, de zeemeeuw die in de lucht hangt terwijl hij schijnt als de zon. De verlichtings functies van de Lokki Hanglamp zijn uitstekend, hij biedt zowel directe als indirecte verlichting zonder dat je in de lichtbron kijkt. De Lokki 700 Hanglamp heeft een doorsnede van 70 cm. Kenmerkend zijn de chromen kettingen in de constructie van deze betaalbare design klassieker. Van de Lokki 700 Hanglamp is er ook nog een kleinere uitvoering, de Lokki 500 Hanglamp.

LED

Een LED lamp zet 90 procent van de energie om in licht en slechts 10 procent in warmte. Een gloeilamp daarentegen doet precies het tegenovergestelde. Een Led lamp verbruikt dus minder stroom om dezelfde lichtopbrengst te produceren. Hierdoor is een flinke vermindering van het elektriciteitsgebruik mogelijk en dit is weer goed voor het milieu. En LED lampen hebben een langere levensduur dan andere lichtbronnen. Het is dus goedkoper en beter voor het milieu om Led lichtbronnen te gebruiken in plaats van gloeilampen.De lichtbronnen van de Lokki 700 Hanglamp is een 6 Watt lichtbron wat overeenkomt met de lichtopbrengst van een 40 Watt gloeilamp. De kleur van het licht is 2700K wat we ervaren als warm licht. Deze wordt meegeleverd met de lamp.

Yki Nummi

Yki Nummi wordt beschouwd als een van de meest opmerkelijke Scandinavische ontwerpers uit 1950 -1970. Hij werkte in die periode als lichtontwerper voor de Finse Stockmann-Orno fabriek voor wie hij honderden lampen heeft ontworpen. Zijn bekendste armaturen zijn the Modern Art Tafellamp en de Lokki hanglamp, ook bekend als “The Flying Saucer”. Yki Nummi was een pionier in zijn vakgebied, vooral als het ging om het ontwerpen van acryl lampen.

Innolux

Innolux is een Finse verlichting fabrikant en verlichting specialist die opgericht werd in 1993.Ze hebben een eigen productie in Finland waar meer dan 80% van de producten vandaan komt. Door het prachtige design en de hoge kwaliteit zijn de Innolux producten een langdurige bron van welzijn voor uw huis. Naast een bijzondere collectie designverlichting heeft Innolux ook een collectie Bright Light met daarin een aantal daglicht lampen die bijdragen aan het verminderen van winterdepressies.

+32 478 62 16 15

Service client

4802 Heusy
Belgique

Nous contacter

Une question, une requête ? Get in touch !

Luminessence