PASILA Vloerlamp

269,00

Beschikbaar in wit of in zwart

Catégorie : Étiquettes : , , ,

Description

Beschrijving

Pasila Vloerlamp Design Juho Pasila voor Innolux

De Pasila Vloerlamp is ontworpen door Juho Pasila voor het Finse Innolux. Juho liet zich voor deze lamp inspireren door de moderne architectuur, waarbij hij scherpe en ronde contouren elegant heeft gecombineerd. De fitting zit bewust in het zicht geplaatst en ook het snoer is een opvallend onderdeel van het ontwerp wat altijd zwart is, zowel bij de zwarte als de witte uitvoering. Op het snoer zit een voetschakelaar om de lamp aan en uit te schakelen. De Pasila Vloerlamp is 128 cm hoog, slechts 45 cm diep en de diameter van de kap is 18 cm. De voet van de lamp is erg vlak, hierdoor is het mogelijk om de lamp dicht tegen en onder een bank of fauteuil te plaatsen. Dit maakt de Pasila vloerlamp een handige leeslamp.

LED

De Pasila vloerlamp wordt geleverd met een LED lichtbron. Voordeel hiervan is dat een LED lamp 90 procent van de energie om zet in licht en slechts 10 procent in warmte. Een gloeilamp daarentegen doet precies het tegenovergestelde. Een Led lamp verbruikt dus minder stroom om dezelfde lichtopbrengst te produceren. Hierdoor is een flinke vermindering van het elektriciteitsgebruik mogelijk en dit is weer goed voor het milieu. En LED lampen hebben een langere levensduur dan andere lichtbronnen. Het is dus goedkoper en beter voor het milieu om Led lichtbronnen te gebruiken in plaats van gloeilampen. De lichtbron van de Pasila Vloerlamp is een 6 Watt lichtbron wat overeenkomt met de lichtopbrengst van een 40 Watt gloeilamp. De kleur van het licht is 2700K wat we ervaren als warm licht.

Juho Pasila

Juho Pasila is een ontwerper gespecialiseerd in meubeldesign. Hij ontwerpt door te experimenteren en hij maakt persoonlijk al zijn prototypes. De producten vertegenwoordigen Scandinavische eenvoud met een praktische tintje en afwerking. Juho Pasila heeft zijn eigen ontwerpbureau, Pasila Design, opgericht in 2012. In hetzelfde jaar presenteerde hij zijn ontwerpen op de Salone in Milaan op het podium voor opkomend design. Tot nu toe ontwerpt hij voornamelijk producten voor kinderen en producten voor Finse fabrikanten.

Innolux

Innolux is een Finse verlichting fabrikant en verlichting specialist die opgericht werd in 1993. Ze hebben een eigen productie in Finland waar meer dan 80% van de producten vandaan komt. Door het prachtige design en de hoge kwaliteit zijn de Innolux producten een langdurige bron van welzijn voor uw huis. Naast een bijzondere collectie designverlichting heeft Innolux ook een collectie Bright Light met daarin een aantal daglicht lampen die bijdragen aan het verminderen van winterdepressies.

+32 478 62 16 15

Service client

4802 Heusy
Belgique

Nous contacter

Une question, une requête ? Get in touch !

Luminessence